fbpx

Kranio sacral terapi - Del 1

Få en dybere forståelse for Kraniet og relaterede dysfunktioner
Tilmeld Kursus

Kranio Sacral Terapi behandling

Skaberne af kranio sakral osteopati var eleverne i A.T. Stadig: Charlotte Weaver og Williams Garner Sutherland, som i begyndelsen af 1920’erne udviklede det grundlæggende i kranio sakral terapi.
 
Før Sutherland blev kraniet set som en dåse uden mobilitet eller plasticitet. Sutherland var så fascineret af kraniets individuelle knogler, fascia, suture og andre strukturer, at han begyndte at studere dem dybere. Efter lange observationer og palpation af kraniet kom han til den konklusion, at kraniets knogler er mobile og har en meget betydelig indflydelse på nervesystemets funktion. Den videre udvikling af dette koncept omfattede behandlingen af hele kroppen og mere præcist metoden til diagnosticering og behandling af dysfunktioner i hele organismen.
Palpation gjorde det muligt at vurdere mobiliteten af de forbundne knogler, membraner og fascier og deres indvirkning på kranienerverne og ved indirekte teknikker at eliminere restriktioner på mobiliteten af disse væv, hvilket påvirkede den korrekte blodforsyning, innervation, udstrømning af blod og lymfe. Søgningen efter årsagen til dysfunktion spiller en særlig vigtig rolle i kranie området, fordi individuelle knogler er forbundet med mange andre, hvilket skaber et helt netværk af forbindelser. Der findes en række både direkte og indirekte osteopatiske teknikker, som anvendes afhængig af dysfunktion og indikationer.
Kranienerve dysfunktioner, migræne, hovedpine, hormonforstyrrelser, epilepsi samt problemer med bevægeapparatet og relaterede dysfunktioner, og mange andre problemer kan helbredes ved hjælp af kranio sakral teknikker, hvis de selvfølgelig er forårsaget af forstyrrelser i kraniets strukturer.
Kursets indhold
Det første modul af Sakral Kranio Behandling (CST):
 • Kraniets anatomi.
 • Forståelse af kraniets arbejde og kraniel berøring.
 • Følger mobiliteten af kraniets knogler og arbejde med bindevævet.
 • At lære dysfunktionerne inde i kraniet og deres indbyrdes relationer at kende.
 • PRM og SSB introduktion.
 • Præsentation af protokol for behandling
Adgangskrav

For at deltage på kurset skal du have en uddannelse som kropsbehandler. 

 • Massør
 • Fysioterapeut
 • Kropsterapeut
 • Studerende indenfor området
Kursusdatoer

Næste 2 dages kursus vil blive afholdt:

 • Efterår 2023  – Begge dage Kl. 9 – 15

PRIS: KR. 2.995,-

Underviser: Aleksandra

Aleksandra er uddannet Fysioterapeut og Osteopat, og har 7 års klinikerfaring med træningsforløb, manuel behandling og træningsterapi. Hun har en holistisk tankegang af kroppens anatomi, fysiologi og funktion, og ser altid på hele kroppen i stedet for kun at fokusere på det berørte område. Aleksandra mener at korrekt diagnosticering er et afgørende udgangspunkt for et succesfuldt forløb.

Læs om skolens undervisere →

 

 

am.academy