fbpx

Triggerpunkter

Triggerpunkter - Hvor sidder de? Hvad kan de? og hvordan finder du dem? Effektiv behandling af smerter ifm. spændinger og infiltrationer.
Tilmeld Kursus

Med dette kursus får du nye effektive værktøjer til behandling af spændinger

Triggerpunkter er en behandlingsform som benyttes til supplement til din massagebehandling og anvendes til at løsne svære spændinger. Et triggerpunkt er sammentrukne eller spændte muskelfibre som danner et hyperrriteret område, hvor den motoriske nerve forbindes med musklen. Dette kan resultere i nedsat bevægelighed, da de spændte fibre forkorter musklen, hvilket kan fremkalde en ulidelig strålende smerte.

Smertemønstre vil varierer fra person til person. Eks. Kan et triggerpunkt i ballen stråle ned i benet, hvor et triggerpunkt i nakken kan trække op i hovedet og forårsage hovedpine.

Ved kompression af et triggerpunkt opstår en smerte som spreder sig i samme retning som den strålende smerte. Spændinger som ikke vil slippe, kan oftes afhjælpes ved kompression af triggerpunkter, derfor er behandling af triggerpunkter et fantastisk værktøj at kunne kombinere med sin massage.

På dette triggerpunkt kursus lærer du historien bag triggerpunkter, samt hvordan du finder dem og bruger dem i praksis.

Indhold
  • Teori om triggerpunkter og behandling
  • Palpation
  • Triggerpunkt behandling i OE. Praktik
  • Triggerpunkt behandling i UE. Praktik
  • Forslag til undersøgelse og behandling
Adgangskrav

Du skal være uddannet massør eller anden form for kropsbehandler.

Datoer

Lørdag d. 14. April 2024 kl. 8-16

PRIS: KR. 1.495,-

Underviser: Susan Wichmand, skoleleder på AM Academy.

Uddannet Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør, Sportsmassør og Stolemassør med efterfølgende kurser i idrætsskader, Triggerpunkter, Teknikker mod hovedpine o.m.fl. Susan underviser i anatomi og den praktiske del af massøruddannelsen. Hun underviser endvidere i Stolemassage og triggerpunkter. Susan er derudover dommer ved DM & VM i massage.

Læs om skolens undervisere →

Susan Wichmand AM Academy