Triggerpunkter

 Triggerpunkter – hvad er de? Hvad kan de? og hvordan finder du dem? Effektiv behandling af smerter ifm. spændinger og infiltrationer. 

Tilmeld Kursus

Med dette kursus får du nye effektive værktøjer til behandling af spændinger.

Triggerpunkter er en behandlingsform som benyttes til supplement til din massagebehandling og anvendes til at løsne svære spændinger. Et triggerpunkt er sammentrukne eller spændte muskelfibre som danner et hyperrriteret område, hvor den motoriske nerve forbindes med musklen. Dette kan resultere i nedsat bevægelighed, da de spændte fibre forkorter musklen, hvilket kan fremkalde en ulidelig strålende smerte.

Smertemønstre vil varierer fra person til person. Eks. Kan et triggerpunkt i ballen stråle ned i benet, hvor et triggerpunkt i nakken kan trække op i hovedet og forårsage hovedpine.

Ved kompression af et triggerpunkt opstår en smerte som spreder sig i samme retning som den strålende smerte. Spændinger som ikke vil slippe, kan oftes afhjælpes ved kompression af triggerpunkter, derfor er behandling af triggerpunkter et fantastisk værktøj at kunne kombinere med sin massage.

På dette triggerpunkt kursus lærer du historien bag triggerpunkter, samt hvordan du finder dem og bruger dem i praksis.

 

På dette kursus indeholder følgende:

  • Teori om triggerpunkter og behandling
  • Palpation
  • Triggerpunkt behandling i OE. Praktik
  • Triggerpunkt behandling i UE. Praktik
  • Forslag til undersøgelse og behandling

  Adgangskrav
  Du skal være uddannet massør for at deltage.

  Kursusdato
  Kurset tager 8 timer og afholdes næste gang:

 • d. 4. december 2022 kl. 8.00 – 16.00

 • d. 11. december 2022 kl. 8.00 – 16.00
 • Pris kr. 1.295,-

Underviser: Susan Wichmand skoleleder på AM Academy.

Uddannet Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør, Sportsmassør og Stolemassør med efterfølgende kurser i idrætsskader, Triggerpunkter, Teknikker mod hovedpine o.m.fl. Susan underviser i anatomi og den praktiske del af massøruddannelsen. Hun underviser endvidere i Stolemassage og triggerpunkter. Susan er derudover dommer ved DM & VM i massage.

Læs om skolens undervisere →

Susan Wichmand