fbpx

ADHD & Massage

Lær at planlægge og afvikle et specialiseret massageforløb, til særligt sensitive børn og unge med eller uden diagnoser.
Tilmeld Kursus

ADHD og massage kurset indeholder viden om, at kroppens taktile sanser kan være genvej til øget trivsel for særligt sensitive børn og unge – med eller uden diagnoser.

Taktilsansen (følesansen) er en kompleks sans med mange funktioner, som bl.a. har betydning for psykisk og social kontakt med andre, bevægelsernes præcision, overlevelse (registrering af kulde/varme), m.m.

Én af de biologiske funktioner, som aktiveres ved taktil berøring er at hjernen udskiller Hormonet Oxytocin – også kendt som ’kærlighedshormonet’. Oxytocin har stor betydning for hvordan mennesker knytter sig til hinanden. Ligeledes er Oxytocin med til at regulere kroppens lykkefølelse, stressniveau (kortisol), koncentrationen, m.m. Læs mere om taktile sanser

 

Udtalelser

Kære jer,
 
Jeg deltog i jeres kursus for et år siden og vil bare lige give en stor ros for nogle fremragende timer, hvor jeg lærte en masse og nu bruger min lærdom til at give pædagogisk massage flere gange om ugen på mit job med udviklingshæmmede voksne borgere.
 
Venlig hilsen
Irene Urgaard – Pædagogisk assistent / klovnen “Putzi”
 
 
 
 

“Kære Anja,

Jeg var på et ADHD massage kursus i efteråret hos dig og jeg vil bare fortælle dig, at det har virket utrolig godt på min søn. Jeg gav ham massage hver dag i 14 dage efter kurset og han faldt i søvn i løbet af 20 min. Jeg gav ham arousalsænkende massage med efterfølgende trykmassage. Så blev det til hver anden – tredje dag – og nu et par gange om ugen – en sjælden gang giver jeg ham arousalsænkende massage, ellers kan vi “nøjes” med trykmassage/boldmassage. Det har været utrolig effektivt og giver så god mening – vi har overhovedet ikke de samme konflikter om aftenen, som vi havde før – Viggo sover hver aften kl. 20.30 – det er fantastisk!

Jeg vil bare sige tak til dig for din gode måde, at formidle din viden på og jeg er virkelig så glad for at jeg fandt frem til jeres kursus.

Hvordan virker taktil-berøring

For nogle mennesker kan berøring af huden gøre ondt eller føles meget ubehageligt – disse kan betegnes som værende taktil sky, hvilket er særligt udbredt for børn og unge med diagnoser som autisme og ADHD.
Arbejder man korrekt med taktil skyhed, kan med stor fordel afsensibilisere denne. Hvilket kræver at man går langsomt til værks, samt møder sensitiviteten med en alsidig pædagogisk tilgang til berøring, hvor du skaber forudsigelighed og møder barnet/personen, hvor barnet/personen ér i øjeblikket.

ADHD Massage kurset har til formål at introducere taktil berøring og grundlæggende massage af børn og unge. Således at kursisterne efter endt kursusforløb, er i stand til at planlægge og afvikle et specialiseret massageforløb til børn, unge og hele børnegrupper – med og uden diagnoser.

Kurset indeholder 3 hovedelementer

10% Kroppens anatomi og fysiologi
20% Pædagogik
70% Praktiske øvelser

 

Du lærer følgende behandlingsteknikker
  • Tryk/Massage på fod
  • Massage på hænder
  • Historiefortælling på ryg (fjern fokus/direkte)
  • Sangforløb på ryg
  • Boldmassage på hele bagside
  • Trykmassage hele bagside
  • Strygninger og massage
  • Arausal sænkende massage
  • Arausal hævende massage
  • Massage tilpasset klienten
  • Ansigtsmassage
Adgangskrav

Kurset er udviklet til massører, forældre, bedsteforældre og forskellige pædagogiske faggrupper, som ønsker ny viden og behandlingsteknikker inden for taktil berøring af særligt sensitive børn og unge – med og uden diagnoser.
Unikt for dette kursus er vores gode erfaring med kombinationen af kursister bestående af massører, forældre, bedsteforældre og personer fra forskellige pædagogiske faggrupper. Denne kombination gør, at der ofte bidrages med forskellige perspektiver og erfaringer med særligt sensitive, hvilket giver en utrolig helhedsforståelse af området, samt skaber grundlag for debat og sparring.

Kursusdatoer

Kurset forløber over 2 dage, hvor hver undervisningsdag ca. varer 6 timer. Kurset indeholder derfor i alt 12 undervisningstimer og du kan vælge mellem følgende hold:

  Lørdag d. 28. september og Søndag d. 29. september 2024 –  kl. 9.00 – 15.00

  PRIS: KR. 2.950

  Underviser: Anja Schandorff
  Anja er uddannet skolelærer, AKT lærer, Fitness instruktør og Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør. Herudover har Anja taget flere efteruddannelseskurser indenfor massage herunder børnemassage. Anja underviser i anatomi/massage & Taktilmassage på vores massøruddannelse og hun er underviser på alle vores børnemassagekurser.

  Læs om skolens undervisere →

   

   

  am.academy