fbpx

ADHD & Massage

Lær at planlægge og afvikle et specialiseret massageforløb, til særligt sensitive børn og unge med eller uden diagnoser.
Tilmeld Kursus

 1. AM Academy
 2. |
 3. Kurser
 4. |
 5. ADHD og massage

ADHD og massage kurset indeholder viden om, at kroppens taktile sanser kan være genvej til øget trivsel for særligt sensitive børn og unge – med eller uden diagnoser.

Taktilsansen (følesansen) er en kompleks sans med mange funktioner, som bl.a. har betydning for psykisk og social kontakt med andre, bevægelsernes præcision, overlevelse (registrering af kulde/varme), m.m.

Én af de biologiske funktioner, som aktiveres ved taktil berøring er at hjernen udskiller Hormonet Oxytocin – også kendt som ’kærlighedshormonet’. Oxytocin har stor betydning for hvordan mennesker knytter sig til hinanden. Ligeledes er Oxytocin med til at regulere kroppens lykkefølelse, stressniveau (kortisol), koncentrationen, m.m. Læs mere om taktile sanser.

Hvordan virker taktil-berøring når man er særligt sensitiv overfor general berøring og sanseindtryk?

For nogle mennesker kan berøring af huden gøre ondt eller føles meget ubehageligt – disse kan betegnes som værende taktil sky, hvilket er særligt udbredt for børn og unge med diagnoser som autisme og ADHD.
Arbejder man korrekt med taktil skyhed, kan med stor fordel afsensibilisere denne. Hvilket kræver at man går langsomt til værks, samt møder sensitiviteten med en alsidig pædagogisk tilgang til berøring, hvor du skaber forudsigelighed og møder barnet/personen, hvor barnet/personen ér i øjeblikket.

ADHD Massage kurset har til formål at introducere taktil berøring og grundlæggende massage af børn og unge. Således at kursisterne efter endt kursusforløb, er i stand til at planlægge og afvikle et specialiseret massageforløb til børn, unge og hele børnegrupper – med og uden diagnoser.

Dette er et praktisk kursus, hvor du deltager aktivt, og selv giver og modtager den form for massage, som du kan mestre efter kurset.

 

Overordnet vil kurset indeholde 3 hovedelementer og være vægtet således:

10% Kroppens anatomi og fysiologi
20% Pædagogik
70% Praktiske øvelser

 

.Specifikt lærer du følgende behandlingsteknikker:

  • Tryk/Massage på fod
  • Massage på hænder
  • Historiefortælling på ryg (fjern fokus/direkte)
  • Sangforløb på ryg
  • Boldmassage på hele bagside
  • Trykmassage hele bagside
  • Strygninger og massage
  • Arausal sænkende massage
  • Arausal hævende massage
  • Massage tilpasset klienten
  • Ansigtsmassage

Adgangskrav

Kurset er udviklet til massører, forældre, bedsteforældre og forskellige pædagogiske faggrupper, som ønsker ny viden og behandlingsteknikker inden for taktil berøring af særligt sensitive børn og unge – med og uden diagnoser.
Unikt for dette kursus er vores gode erfaring med kombinationen af kursister bestående af massører, forældre, bedsteforældre og personer fra forskellige pædagogiske faggrupper. Denne kombination gør, at der ofte bidrages med forskellige perspektiver og erfaringer med særligt sensitive, hvilket giver en utrolig helhedsforståelse af området, samt skaber grundlag for debat og sparring.

Kursusdatoer

Kurset forløber over 2 dage, hvor hver undervisningsdag ca. varer 6 timer. Kurset indeholder derfor i alt 12 undervisningstimer og afholde næste gang følgende dage:

 • 24.-25. september 2022 kl. 9.00 – 15.00 

 

Pris kr. 2.500,-

Underviser: Anja Schandorff
Anja er uddannet skolelærer, AKT lærer, Fitness instruktør og Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør. Herudover har Anja taget flere efteruddannelseskurser indenfor massage herunder børnemassage. Anja underviser i anatomi/massage & Taktilmassage på vores massøruddannelse og hun er underviser på alle vores børnemassagekurser.

Læs om skolens undervisere →

 

 

am.academy