ADHD & Massage

Lær at planlægge og afvikle et specialiseret massageforløb, til børn og unge med og uden diagnose.

Tilmeld Kursus

På ADHD Massage kurset lærer du at, lade kroppens taktile sanser være genvej til øget trivsel for særligt sensitive børn og unge – med og uden diagnoser.

Taktilsansen (følesansen) er en kompleks sans med mange funktioner, som bl.a. har betydning for psykisk og social kontakt med andre, bevægelsernes præcision, overlevelse (registrering af kulde/varme), m.m.

Én af de biologiske funktioner, som aktiveres ved taktil berøring er at hjernen udskiller Hormonet Oxytocin – også kendt som ’kærlighedshormonet’. Oxytocin har stor betydning for hvordan mennesker knytter sig til hinanden. Ligeledes er Oxytocin med til at regulere kroppens lykkefølelse, stressniveau (kortisol), koncentrationen, m.m. Læs mere om taktile sanser.

Hvordan virker taktil-berøring når man er særligt sensitiv overfor general berøring og sanseindtryk?

For nogle mennesker kan berøring af huden gøre ondt eller føles meget ubehageligt – disse kan betegnes som værende taktil sky, hvilket er særligt udbredt for børn og unge med diagnoser som autisme og ADHD.
Arbejder man korrekt med taktil skyhed, kan med stor fordel afsensibilisere denne. Hvilket kræver at man går langsomt til værks, samt møder sensitiviteten med en alsidig pædagogisk tilgang til berøring, hvor du skaber forudsigelighed og møder barnet/personen, hvor barnet/personen ér i øjeblikket.

ADHD Massage kurset har til formål at introducere taktil berøring og grundlæggende massage af børn og unge. Således at kursisterne efter endt kursusforløb, er i stand til at planlægge og afvikle et specialiseret massageforløb til børn, unge og hele børnegrupper – med og uden diagnoser.

Dette er et praktisk kursus, hvor du deltager aktivt, og selv giver og modtager den form for massage, som du kan mestre efter kurset.

Overordnet vil kurset indeholde 3 hovedelementer og være vægtet således:

10% Kroppens anatomi og fysiologi
20% Pædagogik
70% Praktiske øvelser

Dette kursus er et praktisk kursus, hvor du deltager aktivt og selv giver og modtager den form for massage, som du kan mestre efter kurset.

Du lærer følgende behandlingsteknikker:

 • Tryk/Massage på fod
 • Massage på hænder
 • Historiefortælling på ryg (fjern fokus/direkte)
 • Sangforløb på ryg
 • Boldmassage på hele bagside
 • Trykmassage hele bagside
 • Strygninge og tryk, bagside m. olie bagside
 • Arausal sænkende massage
 • Arausal hævende massage
 • Massage tilpasset klienten
 • Ansigtsmassage

Målgruppe
Kurset er udviklet til massører, forældre, bedsteforældre og forskellige pædagogiske faggrupper, som ønsker ny viden og behandlingsteknikker inden for taktil berøring af særligt sensitive børn og unge – med og uden diagnoser.
Unikt for dette kursus er vores gode erfaring med kombinationen af kursister bestående af massører, forældre, bedsteforældre og personer fra forskellige pædagogiske faggrupper. Denne kombination gør, at der ofte bidrages med forskellige perspektiver og erfaringer med særligt sensitive, hvilket giver en utrolig helhedsforståelse af området, samt skaber grundlag for debat og sparring.

Varighed
Kurset forløber over 2 dage, hvor hver undervisningsdag varer 6 timer. Kurset indeholder derfor i alt 12 undervisningstimer.

Kursusdatoer

 • d. 20. November 2021 kl. 9.00 – 15.00
 • d. 21. November 2021 kl. 9.00 – 15.00

Pris kr. 2.500,-

Underviser: Anja Schandorff

Anja er uddannet skolelærer, AKT lærer, Fitness instruktør og Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør. Herudover har Anja taget flere efteruddannelseskurser indenfor massage herunder børnemassage. Anja underviser i anatomi/massage & Taktilmassage på vores massøruddannelse og hun er underviser på alle vores børnemassagekurser.

Læs om skolens undervisere →

am.academy

“Kære Anja,

Jeg var på et ADHD massage kursus i efteråret hos dig.

Jeg vil bare fortælle dig, at det har virket utrolig godt på min søn. Jeg gav ham massage hver dag i 14 dage efter kurset og han faldt i søvn i løbet af 20 min. Jeg gav ham arousalsænkende massage med efterfølgende trykmassage. Så blev det til hver anden – tredje dag – og nu et par gange om ugen – en sjælden gang giver jeg ham arousalsænkende massage, ellers kan vi “nøjes” med trykmassage/boldmassage.

Det har været utrolig effektivt og giver så god mening – vi har overhovedet ikke de samme konflikter om aftenen, som vi havde før – Viggo sover hver aften kl. 20.30 – det er fantastisk!

Jeg vil bare sige tak til dig for din gode måde, at formidle din viden på og jeg er virkelig så glad for at jeg fandt frem til jeres kursus.

Mange kærlige hilsner, Christina”

Mail fra tidligere kursist